Trazzelsidan

 


Trazzel Nyfriserad. Snart 6 månader

Hej igen. Det skulle ha varit inne bilder på mig långt tidigare men husse har haft så mycket att göra.Han och matte har ju varit på "turne' ". Jönköping och Herning i Danmark. Han sätter ut en länk till den resan här på min sida då den är färdigskriven med text å bild.
Visst är jag fin nu! Har varit hos gammelmatte och friserat mig. Husse säger att jag ska ställas ut för första gången i Svenstavik SKK, sedan blir det Sandviken och Sundsvall. Jag kommer också att få åka till Norge och Finland i år. Tycker om att åka med matte och husse i husbilen. Min kompis "Klara" ska också med. Klara är en Dvärgschn. s/s. De uppfödare som träffat henne säger att hon är väldigt fin. Jag kan säga att hon är väldigt snäll och vi har väldigt kul ihop. Mer bilder kommer kanske i eftermiddag.....


Trazzel Nyfriserad. Snart 6 månader
Hej igen. Ser ni mig, alltså jag, Trazzel. Jag står i mitten och är lite vit. Det är igentligen så här jag lever. Husse kallar mig "dyng-gris " men det gör ingenting för jag har väldans roligt. Jag tror jag är snabbast av alla mina kompisar då vi springer.Husse säger att jag måste vara lite försiktig med min päls, för att Klara biter sönder den helt och hållet. Jag tycker inte att det gör någe för jag biter sönder hennes skägg så jag tycker udda kan vara jämt. Föresten så har jag bitit sönder Majkens skägg också.

Hej på. Nu är jag hemma igen efter Svenstaviks- utställningen. Blev BIR-valp där. Fint säger husse. Som ni ser på korten är jag nyfriserad också men det varar väl inte länge. Tyvär var inte Klara med, men det var kanske tur det för då hade väl jag ingen päls kvar. Jag tror också att hon inte får följa med p.g.a. att hon kanske inte håller tätt hela resan, vad vet jag ! En annan är ju resvan nu och vet hur man för sig på resor. På torsdag åker vi till utställningen i Bjerke, Oslo och då ska jag med igen. Jag hoppas Klara får följa med på den resan. Jag skulle kunna ta hand om henne och hjälpa henne igenom alla svårigheter med att hålla sig torr bl.a.


Vi kommer att ha husbilen hos kennel Greypix. De bor mellan Kongsvingen och Klöfta. Där är det jätteroligt att vara. Har varit där Flera gånger. En annan är ju berest. Om Klara följer med så kommer vi att ha jättekul på resan. Vi kommer att dela "säng" på resan och äta tillsammans. Enda problemet vid maten är att Klara äter upp min mat så jag blir utan.
Vid utställningen i Svenstavik så fanns inte kameran med. Den var på en annan utställning så dessa 4 kort får representera utställningskort. Fick föresten en fin BIR-valp rosett . Den får ni se en anna gång. Hörs snart. Trazzel.


Hej. Nu är jag tillbaka igen. Följde med husse till Oslo i går. Vi skjutsade en "halvsyrra" till en förväntansfull kvinna som hon skulle bo hos.Att det blev jag som var resdam åt henne kan ni ju förstå varför. Tyvär så mådde hon illa i början, men efter ett tag så fixade vi det. Jag visade att även jag kunde "kräkas". Husse blev inte glad åt det ,men man måste ju visa nybörjarna att även vi rutinerade kan det. Då jag liks va' i Oslo passade jag på att frisera mig. Va' tycker Ni? Inte så illa? Måste tyvär hålla mig i skinnet ett tag. Ska bli utställd i Högbo Bruk nu till helgen. På Fredagskväll ska jag på Öppethus. Det är någon form av fest, har aldrig varit med om det tidigare. Lasse på Hassanhills kennel fyller 50 år.Har aldrig varit hos Lasse å Corinne men har hört att det brukar varan roligt där. Efter helgen kommer många bilder, Jag lovar.BIR-Valp SKK Högbobruk Dom.Annika Ulltiveit-Moe
.
Hej igen. Nu är jag tillbaka efter helgens resa.På lördagen 4/9 ställdes jag ut för en dom. som heter Annika Ulltveit-Moe. Hon tyckte nog jag var fin. Blev BIR-valp. Husse säger att det var huvudsaken att jag "skötte mig" och det gjorde jag.
På söndag var det dags för en ny utställning SDHK heter arrangören. Dom. där var Anne-Cathri Unelsröd Norge. Även hon tyckte jag var finast så jag blev åter BIR-valp, men ska sanningen fram så var jag ensam valp, men samma sak gällde där också, det viktigaste var att jag skötte mig fint och det vet jag att jag kan numera. Hade även kompis Klara med mig. Jag tycker hon har blivit riktigt duktig på att föra sig. Hon blev BIM-valp så söndag. Det var 4 st dvärgschnauzerflickor i hennes grupp,och hon blev 1:a Hurra, Hurra ,för min kompis Klara. Som belöning fick vi en hel varmkorv att dela på, som vanligt tog Klara det mesta men det gjorde ingen ting för hon hade ju "spöat" fler hundar än jag gjort.

BIR-Valp SKK Högbobruk Dom. Annika Ulltiveit-Moe.


BIR-Valp SDHK Högbobruk Dom. Anne-Cathri Unelsröd Norge

BIM- Valp SKK Högbobruk.Hassanhill's Living Proof "Klara " . Dom.Robert Paust USABIR-Valp SDHK Högbobruk Dom. Anne-Cathri Unelsröd Norg


BIM- Valp SKK Högbobruk.Hassanhill's Living Proof "Klara " . Dom. Robert Paust USA
Här intill har husse satt ut 2 st bilder av min kompis Klara. Visst är hon fin. I alla fall den finaste svart och silver tikvalp på Högbo Bruk. Ni kan se beviset på korten, den grön/vita rosetten. Själv fick jag en rosa/gul rosett. Husse säger att det är finare men det spelar ingen roll för att vi har snart bitit sönder båda två.

BIM- Valp SKK Högbobruk.Hassanhill's Living Proof "Klara " . Dom. Robert Paust USA

Nu har vi varit på utställning igen. På Årstaparken. Det var en Valputställning. Jag vann min ras. Blev BIR-Valp igen, men det var inte så konstigt med det för jag var ensam Bichon Frise, men alla tyckte jag var jättefin ändå. "Klara" var jätteduktig hon blev också BIR-Valp, fast hon "spöade" några också. Sedan blev hon BIS-3 valp, de' Ni. Klara och jag har aldrig fått en så stor gul rosett tidigare, men Klara och jag kan tala om att den smakar lika dan't som de andra rosetterna vi ätit upp.


BIR-Valp Petit Ami's O' My God "Trazzel"


BIS 3- Valp Årsta.Hassanhill's Living Proof."Klara"
Måste ta med de här bilderna också. Klara till vänster där hon fick sin fina gula BIS-3 rosett. Är lite avundsjuk på henne, men som sagt var hon delade med sig av den och nu är den uppäten. På högra sidan sitter alla mina kompisar.Vilda,jag så klart, Klara och Molly. Våra 2 kennlar fick 3 st BIR-valpar, men ni ser väl vilken som är sjärnan. Innan jag ska ställas ut i Lilleström måste jag åka och frisera mig igen. Endast det bästa är gott nog tycker husse. Känner mig faktiskt lite priviligerad.

Kompisar.Vilda, Trazzel,Klara och Molly

Fick dessa bilder av 2 tjejer, Yvonne och Eva. Jag tror att de hör till min "fanklubb". Husse tycker mycket om bilderna. I dag har husse varit och hämtat hem Kate i från Maries mamma. Hon har tydligen varit omöjlig där.Kate och Klara kommer från samma kennel i Gävle och då de är omöjliga så säger min husse att "de ska få en flygstol till Brynäs". Jag brukar ju vara med på deras hyss så kanske jag också får en flygstol till Brynäs eller kanske till Oslo. Nä' huga mej och jag och husse som är flygrädd.

Som ni ser så håller jag på att bada och torkas. Det är "lill matte Nora " som hjälper mig. Tycker faktiskt att det är roligare då hon gör det än då husse håller på för som ni kan se nedan så kramas vi i bland. Det gör sällan husse. Ska bli ren och fin till helgen. Nästa helg ska jag ut och åka bil med husse. Vet inte vart vi ska, men vi ska tydligen ha roligt. Jag kommer också att ställas ut i Sundsvall på SDHK. Husse kommer att visa sin klippkunnighet på mig inför utställningen, säger han.
 
Visst blev jag fin nu då jag är nyfönad, borstad och kammad ? så mjukas vi igen. Jag känner mig lite pirrig inför utställningen. Har sett att jag får flera konkurenter och det är kul. Kanske vi kan busa ett tag.Vet att Klara ska strällas ut också. Hon är jättefin numera. Hon har vuxit till sig , säger husse och matte.Liksom inte jag också skulle ha gjort det också ..Har blivit stora damen. Husse säger att jag ska ställas i juniorklassen i Llleström i Norge, de' ni. Nu är jag trött så nu tänker jag gå och lägga mig med Klara. Vi kommer nog att busa ett tag men sedan är det GOD NATT.
SDHK utställning i Sundsvall 2010.10.09. Dom Bengt-Åke Bogren


Nu har jag varit på hundutställning i Sundsvall.
Blev BIR-valp Som ni ser så är det husse som ställer mig. När jag ska ställas i Lilleström ska jag ha en bättre handler.Klara fick inte vara med denna gång, men när vi åker till Lilleström i Norge ska hon med och då' ni, då ska vi ha roligt. Naturligtnis måste jag visa henne hur det går till på "stora" utställningar. Risken är att Klara biter av mig all päls och framförallt min svans. Sist då Wivi såg mig undrade hon vad vi gjort med den, och då sa jag "har lekt med Klara". Tycker inte det är någonting att tjafsa om. En liten svans hit eller dit. Då ska ni se Klaras skägg. Det är borta för det har jag och två andra bitit bort, så det så.

Så här blev jag efter att ha varit på resandefot.2010-10-23


Nu säger jag bara: SLUTA SLUTA. Har suttit i bilen med Gizmo's Pacemakers Gift " Kira" mellan Härnösand -Oslo -Härnösand och Husse har spelat samma skiva om och om igen HELA TIDEN. Någon gång har han lyssnat på nyheterna. Han har funnit en gammal skiva av gruppen Nazaret. Nu är jag så less att jag tror jag kommer att Yla nästa gång vi åker och han ska spela igen. Jag har lärt mig yla till musik. Klara har också lärt sig. Jag tror vi kommer nog att yla hela vägen till Lilleström då vi åker i november, Kan vara roligt att visa husse och matta vad vi har lärt oss. Kira var med för att hon skulle paras. Jag vet inte vad det är men husse tror att jag kommer att få "syskon" till jul, Vet inte heller vad syskon ä, men troligtvis är det någon form av julklappar. Hoppas det går att äta. Klara och jag äter allt.

Sidan 3